Opp
Sj speiding
Gruppen
Program
Midtholmen
SS Midtholm
Ordrebok
Album
RR-laget
Linker
Kontakt oss

Engøyholmen KFUK-KFUM
Midtholmen

Midtholmen er sjøspeidernes speiderhytte og leirsted. Et ypperlig utfartssted for små eller store, - tilgjengelig for opplevelsesmennesker i alle grupper og aldere.

Midtholmen ligger nær Stavanger sentrum, 200 meter fra Ormøykaien, du får følelsen av å være på "Sommerøya", med flott skjærgårdsidyll på landet. Dette må bare oppleves!
Sjøspeiderne i Stavanger kan tilby :
- Midtholmen, - stedet for leirskole, utflukter, og turer.
- Midtholmen, - småbruket med overnattingsmulighet for inntil 35 personer.
- Midtholmen, - selskapslokaler med særpreg.
- Seilturer og/ eller seilkurs i en 40 fot havseiler.
- Teambuildingsturer / firmatur / familieutflukt.
- Rundtur med guiding.
- Sjøspeideraktiviteter for unge i alder 10 - 25 år.

For leie kontakt: Carsten Hammershøj tlf. 48 18 34 20 (sms eller tlf etter 17), Epost: leie@sjospeider.org

Prisliste for leie      Utleiekalender      Bilder fra Midtholmen     Midtholmens historie

Generell informasjon til alle leietakere :

Midtholmen er en øy på ca.15000m2 eiendommen består av 4 øyer totalt 25000m2. Det er småkupert natur med lyng, noe granskog og svaberg og bademuligheter. Øya ligger 200m fra kjørevei/fastlandforbindelse på Ormøy, ca. 8 km. fra Stavanger sentrum. Se kart her

Båttransport til og fra øya etter avtale. Med en kyndig båtfører kan dere hvis dere ønsker det disponere motorbåten (livbåten). Ellers er det robåter der kan leies for 250,- pr stk. Det ligger ca. 30 livbelter i livbåten, (men hvis dere vil låne seilvester er det mulig, vi tar leie 50,- pr. stk.) Seilbåter (askeladden) kan leies for kr. 300,- pr. stk ved leie av Midtholmen (Leie ellers 600,- pr stk pr døgn). Det er også en Optimist-jolle og en VG-jolle. Båtene må fortøyes og fendres forsvarlig for å unngå skade / tap. Båtene skal ikke trekkes opp på stranden. Robåten må legges med to fortøyninger diagonalt over bryggevinkelen på Ormøykaien, slik at de ikke ødelegges under brygga ved høyvann.

Hovedhuset har stue med plass til ca.30 stk. Oppvarming med el.-ovner og en peis. Kjøkken har varmt og kaldt vann, kjøleskap med fryseboks, oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker og servise til ca. 35 pers. Det er vannklosett i begge husene. I hovedhuset er det soveplass (enkel standard) til ca. 20 personer (det kan legges ut noen ekstra madrasser). Det er kun et varetrekk på madrassene, - ikke sengetøy eller puter. Kjeller har trebord og trebenker med plass til ca. 40 stk. i kjeller er oppvarming en peisovn.

Annekset (patruljehytta) har soveplass til ca. 15 personer. Det har kjøkken, stue, wc og sovehems.

Hagen har bord og benker til ca. 35 stk. Der er to griller med rist ca. 40x80 cm. Det er en plass for å tenne bål.

Det gamle hønsehuset er vedlager og lager av materiell og utstyr.

Telt kan settes opp flere steder, på den lune marka på toppen av øya, ved hønsehuset eller i hagen. Det er teltplasser for over 20 telt.

Aktivitetsforslag: Det er boccia, krokket, badminton og en basketball med nett. Når vanntemperaturen tillater er det bademuligheter på grunt og dypt vann. En kan fiske med medbrakt eget utstyr. Det er merket noen turstier på øya, og laget en natursti med oppgaver på stien som går langs vannet rundt øya. Ellers har speiderne ofte oppsatte hinderløyper som kan benyttes.

Skader, tap og ødeleggelser må leietaker erstatte. Leietaker må selv se til at stedet og hus med utstyr er i orden ved ankomst og ved avreise.

Renovasjon: Det er basert på at leietager tar med søppel, Sjøspeiderne kan etter avtale besørge søppeltømming for kr. 150,- pr. sekk.

Butikk: Nærmeste butikk er på Vassøy, på Lunde, Austbø eller i Hundvågkrossen.

Parkering: På Ormøy, bruk plassen rasjonelt og hensiktsmessig, vis hensyn til naboer.

Leietaker før avreise: sørger for rydding av uteområdet, rydding og utvasking av husene før avreise, og tar med eget avfall. Kontrollere at vindushasper er på og dører er låst. Alt brennbart låses inn: eks.: fyrstikker, stearinlys, fakler, tennvæske, og annet brennbart utstyr. Båtene er skikkelig fendret og fortøyd.

Småbruket på Midtholmen disponeres og drives av Sjøspeiderne i Stavanger, men det er Stavanger kommune som eier området. Hus og anleggene er verneverdig kystkulturbebyggelse regulert til allmennyttig bruk, omkringliggende arealer er friområder. Når Sjøspeiderne overtok Midtholmen var hus og anlegg kondemnert og hadde en negativ takst. Sjøspeiderne har gjort påkostninger i millionklassen for å få stedet i den stand det er i dag. Kommunen har som eier, ikke skutt inn noen midler, men Sjøspeiderne har fått legatmidler og en del sponsorstøtte fra firmaer. Det er også lagt ned ca. 12000 dugnadstimer. Alle tjenester, vedlikehold og tilsyn gjøres på dugnad av ledere, sjøspeidere og foreldre. Midtholmen er regulert til allmennyttig formål, derfor er Sjøspeiderne opptatt av at det skal være lett tilgjengelig for allmennheten. Stedet leies ut til speidergrupper, barnehager, skoleklasser, foreninger og klubber, barneselskap, eller private som vil invitere venner og feire en spesiell anledning eller bare feriere.


Leiepriser for Midtholmen speiderhus og leirsted. Stedet har hovedhus 21 soveplasser, anneks 12 soveplasser, Leietaker kan disponere/leie motorbåt, robåter, seilbåter, seilvester, overlevningsdrakter etter avtale.
Parkering på Ormøy / Roaldsøy på eget ansvar, - vis hensyn !

Prisliste (pdf)